Mencursus cursist: “Daar doen we het allemaal voor”

Gisterenmorgen zijn we voor het eerst met drie lesgroepen van de lopende mencursus naar de bossen geweest.

Nadat de mist was opgetrokken en het zonnetje was doorgebroken begon het pure genieten in de bossen van de Brabantse Kempen hier in Bladel.

IMG_9472-1

Het was genieten van de prachtige herfstkleuren, de paddenstoelen, de zonnestralen en het paard natuurlijk dat ijverig de koets trok. Je zag dat Zonetta en bij de tweede groep het paard Wicca er ook veel zin in hadden op z’n prachtige dag.

Verschillende keren uiten de leerlingen hun enthousiasme van hetgeen ze beleefden. “Daar doen we het allemaal voor”, was een mooie uiting van een van de leerlingen. Het was een voorproefje van hetgeen ze als einddoel voor ogen hebben na het volbrengen van de mencursus(nog zeven lessen te gaan) en het slagen voor het examen Menbewijs. Samen met je gezin of andere naasten met paard, koets en een gevulde picknickmand de natuur in is toch het pure genieten in onze vrije tijd.

Na vier theorieavonden en drie praktijklessen in een beschermde omgeving hadden de weersomstandigheden tijdens deze eerste bosrit niet beter kunnen zijn.