Examen Menbewijs op 7 okt. 2018

Op 7 oktober zijn er bij ons weer 9 kandidaten op examen geweest. Alle 9 kandidaten slaagden voor het praktijk examen, maar helaas moesten 3 kandidaten het theorie examen overdoen. De examinator, de heer van Tiggelen complimenteerde de menners met hun rijvaardigheid en wenste ze veel succes met het geleerde in de praktijk te brengen, waarbij wij ons natuurlijk van harte aansluiten. Veel succes Mensterren.

Succesvol examen Menbewijs op 30 okt. in Bladel

Op zondag 30 oktober 2016 deden 12 leerlingen van Mencursus.nl (10 enkelspanners en 2 dubbelspanners) examen voor het Menbewijs. Een persoon zakte helaas voor de praktijk. Het zon overgoten Bladel in Zuidoost Brabant zorgde voor een prachtige ambiance.

groepsfoto-examen-menbewijs

Men-sterren bedankt voor het geweldige resultaat. Ook heel veel dank aan examinator Leo Paauwe voor zijn bereidwilligheid om op zondag naar Bladel te komen.

Wij wensen alle geslaagden heel veel plezier met het veilig en paardvriendelijk mennen van hun aanspanning.

Theo van der Velden
Annemieke van der Aalst

Mencursus.nl- Hoe simpel kan het zijn.

Een mencursus volgen om veilig en paardvriendelijk te kunnen mennen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Je moet vele handeling correct doen en dat moet geleerd worden oftewel zoals ik altijd zeg: “erin geslepen worden”.

Het leren sturen kan je moeilijk doen met een paard of pony. In het begin maak je veelte grote bewegingen met je handen en ik kan u verzekeren dat vind je paard of pony niet leuk. We gebruiken in de mencursus dan ook een z.g.n mentoestel.

Lees verder

Mencursus? Nieuwe cursus in februari 2016

Op donderdag 11 februari 2016 starten we weer met de eerste theorieavond voor de nieuwe mencursus enkelspan.

Oefenen aan het mentoestel Mencursus.nl

Een paard op een veilige manier in het hedendaagse verkeer te kunnen mennen is zeker niet zo simpel als het soms lijkt. Hier gaan vele trainingsuren aan vooraf en de fout om iets niet goed aan te leren is snel gemaakt. Een goede cursus is met een dressuurmatige aanpak is zeker geen overbodige luxe.

Lees verder